/

       BLOEM eten en drinken

 



Welkom bij Bloem

 Alles wat uit onze keuken komt maken we helemaal zelf. Daarom weten wij exact welke ingrediënten er in zitten.

Bij Bloem is alles veganistisch, zowel in de keuken als aan de bar. Gasten die zuivel of andere dierlijke producten vermijden kunnen dus veilig bij ons eten.

Onze keuken is óók 100% glutenvrij. Geen tarwe of andere gluten bevattende granen of meelsoorten worden in de keuken gebruikt. En alle producten met een risico op kruisbesmetting zijn gecertificeerd glutenvrij. Onze keuken is óók 100% haver vrij. Wij zijn lid van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en onze voorraad, kaart en bestellingen worden door hen streng gecontroleerd.

Wij gebruiken op dit moment alleen cashewnoten in onze gerechten, wij gebruiken nooit pinda's, dus onze keuken is geheel pinda vrij. 

Een heel groot deel van wat wij maken heeft veel (voor)bereidingstijd nodig. Er worden heel wat uren langzaam gestoofd, gesudderd, geroosterd en (soms wekenlang) gefermenteerd voordat onze gerechten klaar zijn. Sommige ingrediënten zoals ui, knoflook, zwarte peper, pepertjes, en andere specerijen zitten in relatief kleine hoeveelheden door alle gerechten heen. Het is erg moeilijk en soms helaas onmogelijk om onze gerechten te maken zonder deze ingrediënten.

Belt u ons alstublieft van te voren om te vragen wat er mogelijk is.