Allergieën & Dieetwensen


Alles wat uit onze keuken komt maken we helemaal zelf.

Daarom weten wij exact welke ingrediënten er in zitten.

Glutenvrij


Er worden geen tarwe of andere gluten bevattende granen of bloem worden gebruikt in onze keuken. Alle producten die risico lopen op kruisbesmetting zoals haver, noten, en bonen zijn gecertificeerd glutenvrij. Wij zijn gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Onze voorraad, menu en bestellingen worden gecontroleerd.

Vegan-vriendelijk


Bij Bloem wordt een volledig veganistisch menu geserveerd, zowel in de keuken als aan de bar. Gasten met een lactose intolerantie, geen ei eten of andere dierlijke producten willen vermijden, kunnen met een gerust hart in ons restaurant dineren.


Notenallergie


Wij gebruiken op dit moment alleen cashewnoten, amandelen en kokosnoot in onze gerechten. Als een gerecht noten bevat, staat dit altijd aangegeven in de beschrijving op de menukaart.


Wij hebben geen pinda's in huis  dus gasten met een pinda allergie kunnen zonder gevaar voor kruisbesmetting bij ons dineren.

Onze gerechten vergen aanzienlijke (voor)bereidingstijd, met zorg en aandacht voor langzaam stoven, sudderen, roosteren en fermenteren. Ingrediënten zoals ui, knoflook, (zwarte) peper, specerijen, en rietsuiker geven onze kenmerkende smaken en zitten in kleine hoeveelheden in vrijwel alle gerechten. Het is daarom vrijwel onmogelijk om deze te vervangen.